пʼятниця, 9 квітня 2021 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

 

#День_казки_за_мотивами_казок_Братів_Грімм
Велику частину народного фольклору займають казки.Вони беруть свій початок з давніх часів.Казки складались на основі вірувань, міфів, в них закладена велика народна мудрість.
Щоб казки не забувались, не зникали, у свій час почали знаходитись люди, які почали їх записувати.Одними із таких були Брати Грімм.
Народились брати Грімм в містечку Ханау в поважній бюргерській родині: Якою - в 1785 році, Вільгельм - в 1786 році ( 235 років тому). Брати Грімм, надхненні ідеєю збереження давніх усних і писемних пам'яток літератури, зробили велику роботу по збору, запису, частковому редагуванню і виданню казок центральної частини Німеччини.Їх двухтомник "Дитячі і сімейні казки"(1812 - 1815 років.) став першим в історії цінним зібранням німецьких народних казок. В першу книгу ввійшло 100 казок, в другу - 70.
Широковідомі казки: "Гензель і Гретель", "Бременські музиканти", "Молодий Велетень", "Попелюшка", "Вовк і семеро козенят".
Паскалюк Т. О. - зав. бібліотекою-філією с. Завалля,
Снятинська ЦБС


Немає коментарів:

Дописати коментар

#книжковий_резонанс #інформаційно_бібліографічний_відділ_інформує

  #Український_інститут_книги Особливістю цього видання є те, що художні тексти ілюстровані Стефаниковим земляком, вихідцем із Русова, Дмитр...